Olen täällä sinua varten.

Töölö, 2016

Töölö, 2016

Kuka olen?

Olen Monica Ålgars, kliininen psykologi, filosofian tohtori (psykologia) ja kognitiivinen psykoterapeutti. Psykoterapia- ja tutkimustyössäni olen erikoistunut syömishäiriöihin ja kehonkuvaongelmiin, myös pitkäkestoisiin ja vaikeisiin syömishäiriöihin. Olen myös työskennellyt mm. masennuksen, ahdistuksen ja tunnesäätelyyn liittyvien teemojen kanssa. Jos kärsit esimerkiksi syömiseen, kehonkuvaan, itsetuntoon tai minäkuvaan liittyvistä haasteista, voit varata minulle ajan niin pohdimme yhdessä millaista tukea ja muutosta kaipaat. 

MITEN TYÖSKENTELEN?

Tärkeintä minulle on asiakkaan kuunteleminen ja kunniottaminen. Työskentelytyylini on aktiivinen ja lämmin. Kartoitamme yhdessä, millaisesta avusta voisit hyötyä. Psykoterapiassa kuljemme kohti yhdessä asetettuja tavoitteita. Uskallan välillä myös haastaa sinua, sillä muutos ei aina ole helppoa. Työskentelen tutkittujen menetelmien avulla ja seuraan jatkuvasti hoitomenetelmien kehitystä sekä päivitän osaamistani, jotta saisit mahdollisimman tehokasta apua ongelmiisi. Hyödynnän kognitiivisessa psykoterapiatyössä mm. skeematerapeuttista lähetymistapaa, tunnetyöskentelyä, tietoista läsnäoloa, sekä dialektisen käyttäytymisterapian ja hyväksymis- ja omistautumisterapian menetelmiä ja hoitofilosofioita. Pohdin psykoterapiaan ja menetelmiin liittyviä asioita myös blogissani.

MITÄ PsykoTERAPIASSA TAPAHTUU?

Terapiassa pohdimme yhdessä, mitkä ovat ajankohtaiset ongelmasi, millaista muutosta toivot ja millaisia askelia voisimme ottaa sitä kohti. Keskeistä hoidossa on omien tunteiden, ajatusmallien ja toiminnan parempi ymmärtäminen. Itseymmärrys tapahtuu menneisyytesi ymmärtämisen valossa, fokus on kuitenkin nykyisessä elämäntilanteessasi.  Tutkimme myös vuorovaikutussuhteita ja niiden merkitystä elämässäsi. Työskentelyn pohja on keskustelu ja yhteystyö. Jotta psykoterapia auttaisi sinua mahdollisimman tehokkaasti, hyödynnän myös harjoituksia ja kotitehtäviä, joiden sisältö tietenkin määritellään yhdessä.

VARAA AIKA

Pidän yksityisvastaanottoa Helsingin keskustassa Kompissa. Yksittäiset konsultaatiokäynnit, lyhyet psykoterapiat ja pidemmät psykoterapiat ovat kaikki mahdollisia. Pidän vastaanottoa myös etäyhteydellä, videovälitteisesti. Olen Kelan palveluntuottaja, eli myös Kelan kuntoutuspsykoterapia on mahdollinen. Helpointa on tiedustella ja sopia vastaanottoajoista olemalla minuun suoraan yhteydessä, monica.algars(a)abo.fi, +358 40 7056479 Huom! Minulle ei ikävä kyllä tällä hetkellä ole mahdollisuutta ottaa uusia asiakkaita pitkiin psykoterapiohin.